Kencing Kotor Sewaktu Hamil

Hai mommy, saya nak tanya pendapat yang pernah kena kencing kotor dan dr beri ubat antibiotik/jangkitan serta ubat utix bancuh air yang perlu dihabiskan dalam masa 5 hari. Saya first mom to be ada tak pengalaman mommy lain yang makan ubat ni tiada effect kepada bayi? And any suggestion untuk hilangkan masalah tersebut ?

Kencing Kotor Sewaktu Hamil
22 Balas

Saya ada doktor bagi jugak waktu detect kencing kotor tu. Kena makan selama 5 hari. Selama makan tu alhamdulillah xdak effect apa dekat baby, awal2 tu ja kita akan jd cirit birit lpstu okay dah

sya bru je kena bulan lps,sya mkn je antibiotik doktor bgi sama mcm sis,kencing kotor dh clear,jadi no need to worry lagi tk ok jika tk mkn sbb nnti apa2 kena kt baby sbb kencing kotor bahaya..

Saya pun kena kencing kotor sepanjang 1st trimester ni. Doc bg antibiotik je yg sama mcm dlm gmbr tu. This week bru nk buka buku pink dgn check air kencing. Harap2 dh xda la kencing kotor tu.

Dr yang bagi ni aware tak yang awak pregnant? Kalau ya, jangan risau. Maknanya ubat ni selamat untuk makan & kandungan. Kencing kotor kena rawat segera ya.

saya kena jugak kencing kotor masa 1st & 2nd checkup. nurse bagi utix tu terus elok sampai sekarang 37weeks. boleh try jugak minum air barli sekali.

Sy penah dpt ubat utk kencing kotor ni, tp sy tanya balik is it safe for pregnant woman? Terus dia tarik balik ubat tu. So better awk tnya doktor awk

10mo ago

ubat apa dia bagi?

sya ank first sellu kene air kncing ktor,,mnun air masak bnyak dan amal air barli nurse sruh amal air barli lpastu ok.

sy pernah kena kencing Kotor. lepas tu sy bykkan minum air masak n kalo boleh minum air barli rebus secawan setiap hari

klu Dr bg maksudnya ssuai la tu utk ibu hamil.. Dr x kan prescribe ubt yg mbahayakn baby.. jgn rsau k..

Cara lain mcm saya jugk buat , banyak kan minum air ksong , sehari 8 gelas atau sehari 2 liter