Kencing Kotor Sewaktu Hamil

Hai mommy, saya nak tanya pendapat yang pernah kena kencing kotor dan dr beri ubat antibiotik/jangkitan serta ubat utix bancuh air yang perlu dihabiskan dalam masa 5 hari. Saya first mom to be ada tak pengalaman mommy lain yang makan ubat ni tiada effect kepada bayi? And any suggestion untuk hilangkan masalah tersebut ?

Kencing Kotor Sewaktu Hamil
22 Balas

masa awak kena kencing kotor. awak ada inform tak doctor yg awak pregnant?

Kencing kotor tu macam mana? Susah nak kencing ke atau apa?

10mo ago

Bukan ssh kencing tp Kerap kencing..pastu bile kencing rasa x puas n sakit kt tmpt kencing..berulang kali kluar masuk toilet tp kluar siket2 je urin tu..tu antara tanda2 kencing kotor..doc biasa akn check urin dlu sblum bg ubat... bile check urin, ade ade satu bacaan tinggi..leucocyte..klau terlalu tinggi doc akan start antibiotik..chepalexin.. mcm gmbar kt atas tu..