KEPUTIHAN PADA 36MINGGU

hai mommy.. normal ke keputihan banyak bila time nak bersalin? dulu masa trimester pertama dan kedua tak ada keputihan. bila dah 35minggu keatas mula ada keputihan.

2 Balas

normal, tp kne bgtahu nurse yg awk ade keputihan nt nurse refer doktor n akn dpt ubat keputihan utk masukkan dlm vagina , bykkan minum air kosong, minum air barli tanpa gula, makan yogurt asli ,pastikan vagina sentiasa kering, utk cegah keputihan,

3y ago

terima kasih sis atas ilmu.. walaupun ni anak kedua.. yang pertama tak merasa mcm ni sebb bersalin pra matang..

Boleh jadi normal. Tapi kalau rasa tak selesa, gatal, perubahan warna bagitahu doktor.

3y ago

terima kasih sis untuk info..