Keputihan masuk trimester 3

Hai mommy semua, sy nk tny ada x kat sini mengalami keputihan time mngandung? Ke mmg time mengandung mmg xde keputihan? sy xdpt bezakan sma ada tu mmg keputihan normal atau atau x normal. Dia xberbau cuma hnya keputihan shj

2 Balas

keputihan adalah normal waktu mengandung..TAPI bahaya kalau berbau/berketul2/terlalu byk/gatal dan warna selain dri putih mcm hijau/kelabu/kuning semua tu bahaya..kena bagitahu dkt nurse/dctr so kk akan ambik sample utk test kerapkan tukar panties/setiap kali g toiletn cuci miss v lap kering.. elakan pakai apa2 sabun / feminine wash.. just pakai air biasa je.. blh jugak cuci dgn air suam utk hilangkan kegatalan pd faraj😁 ...

nurse awk takda pesan eh masa check up? mcm nurse sy dia ckp kalau berbau/bertukar warna/berketul/gatal tu mmg kena bgtahu so dorang akan ambil sampel. kalau yg sikit2 ni normal sbb hormon & kdg kita ambil gula terlebih, boleh biakkan bakteria keputihan tu.

1y ago

xde pulak awak. mungkin terlepas pndg.. sy ada p klinik swasta dia ada bg ubat msuk bwh