Apakah cara hilangkan cramp perut

Hai mommy. Normal ke kalau kandungan 4 week berlaku keputihan? Ada cara tak untuk hilangkan rasa cramp perut? Kekadang letih je walaupon x banyak kerja buat plus lenguh2 pulak tu. 😅 #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

bila datang rasa cramp tu elok la puan minum minuman hangat & baring. kalau letih lenguh tu maknanya puan dah kena rehat. hamil x sama mcm org lain jgn lasak2 sgt. 1st trimester kena jaga pergerakan kita betul2. keputihan normal je asalkan tak gatal tak berbau, warna jernih atau putih dikira normal.

Kalau keputihan tu tak berbau, gatal2, banyak dan bertukar warna, its normal. Kalau tak, mmg kena refer dgn doc. Cramp senggugut tu normal selagi takde bleeding atau sakit melampau. Banyakkan minum susu

itu semua ujian kehamilan.. Caranya banyakkan rehat, minum air kosong secukupnya, diet suku2 separuh . redha, sabar dan syukur dgn ujian kehamilan❣️