keputihan

Hai mommy nk tnye la kalau da nk msok 31week keputihan kte mmg byk ya mula2 wrna kuning cair lma2 nk hijau plk... sy xpnah kne keputihan mcm ni rse xselesa sgt huhuhu mama is worry

7 Balas

Kalau dah tukar warna and gatal2 ke pedih ke, antara tiga simptom ni, sila ke klinik. Dikhuatiri GBS. Kalau infection yeast biasa je doktor bagi ubat vaginal insert je, tapi kalau GBS, boleh dijangkiti bayi ketika bersalin nanti. Sila jumpa doktor

sy pernah bgtau nurse, sy ada keputihan kuning cair. nurse tnya ada gatal atau bau, sy ckp tak ada. klu mcmtu, mungkin permakanan saya. myb btul permkanan sbb ada msa sy takda keputihan.

Kputihan yg normal warna putih .. Kalau tukar colour tu tak okay dah rasanya sis .. Bttr pergi cek ..

5y ago

Ooo iyeke ok tq dear

Kalau warna hijau tu da kena infection sis.. Bgs cek klu x nanti jangkitan mkn teruk

Kalo da start kuning ke hjau n berbau, da infection tu sis.. Kne p jmpe doc..

Kena g kk check Nnti doc akan Ambil simple keputihan pastu doc bgi ubat insert untuk Kurangkan keputihan,sya dah 2 kli msok ubat..mmg bnyk..

Kalau warna dah bertukar kuning, hijau, coklat tu tanda ade jangkitan, kene cepat2 jumpa doktor sis