tanda air ketuban leaking

hai mommy. nk tanya la. tau x tanda² awal kalo air ketuban leaking... sbb nurse ckp kalo leaking atau turun drh terus ke hospital. tp lupa tanya dia tanda leaking tu mcm ner...

1 Balas

Leaking sikit2 for example panties u setiap 5 minit atau dlm masa 30 minit dlm keadaan basah je then u kena tukar tiap kali. Ni dah consider leaking sikit2 tu so kena rush to hospital. Air ketuban airnya warna jernih or kekuningan ye depends. Tapi kalau warna hijau gelap mcm tu, means baby dah terberak meconium, and ibu kena lagi rush to hospital takut baby termakan meconium nanti.