Zincofer

Hai mommy, need advise.. Yesterday went for a first checkup and nurse give me zincofer.. After took the pill, i am straightly vomit.. Is it good or i can change to new obimin vitamin as my friend recommended.. #firstbaby

20 Balas

i mkn zincofer, awalnya amik sebelum breakfast dgn air suam,muntah. then try dgn jus masam oke tpi rasa pening2 dn loya. then i try amik mlm sebelum tido dgn jus juga still pening dan loya. now i amik 2 jam lepas mkn lunch/dinner dgn jus plg masam ( i guna marigold no sugar apple @ oren). alhamdulillah xde mslh smpai skrg still continue mcm tu. hb pun ok xbwh 12 lgi setakat ni. ☺️

5y ago

Saya pun amik ngan air pati delima gulsan tu 2 sudu + stgh cawan air mmg masam..tapi berkesan juga..barula xde rasa nk muntah lepas mkn ubt tu..