5 Month

Hai mommy.. Nak tnya kandungan saya 5bulan, tapi masih tak rasa gerakan baby.. Normal ke? Perut pun kecil..Rasa down bila org tnya dah rasa baby gerak ke.. Keciknya perut ????

20 Balas

Ad long as scan check up doc kata baby okay, inshaaAllah baby ok la tu. Sy perut kecik jugak. Dh masuk 7bulan baru nampak. Depends saiz ibu juga sebenarnya. Dan berat baby. Maybe boleh cuba² rangsang baby dgn usap/usik perut ke, cuba² bg bunyi ke. Sy first rasa baby berenang dlm perut bila tgh sujud solat. Mungkin masa tu perut jd sempit. Hehe alhamdulillah. No worries

5y ago

Tq sis atas tipsnya... Insha allah amin...❤️

normal je sis..sy pregnant 5 bln..sy ni tggal dgn mil..mil bersungut perut sy kecik je x mcm perut ank bongsu dia msa peknen..mula2 tu geram gak..tapi dlm hati sy jawab..haahh..ank dia tu gemok mmg la perut nampak beso..tapi Masa Bby dia lahir tu kecik je😂😂..sy pn minggu 22 baru start BBY bergerak..tapi gerak2 manja la..geli2 rasa😂😂😂😂

4y ago

Normal tu sis..tggu 25 weeks nanti..dia punya tendangan tu mmg padu🤣🤣🤣... Rindu nk merasa pregnant lagi..btw I dah bersalin..now BBY dah 3 months..tapi masih terasa2 BBY dlm perut ni🤣🤣🤣...

sy dah rse baby gerak2 mse awal 5bulan..tp baby bump kecik je.. ramai yg tegur xnmpk pun perut..tp sy positif jelah..fikir ramai lg yg sama mcm sy.. pikir ape yg org ckp tkut stress effect ke baby plak kan..yg penting doc ckp baby normal okay lah😊

Saya rasa denyut² kat perut bila pegang.. Cuba sis sentuh. Nanti sis akan rasa. Saya masa rasa baby betul² gerak dalam 21w ke 22w mcm tu.. Keep calm.. Sabar itu indah.. Nanti sis dapat rasa juga yang betul² bukan denyut² dah. 😊

Mcm sy, dh terasa kekerapan denyutan nadi baby..dh 5 bulan kandungan..Cuba awak usap2 perut pastu tekan2 skit..kdg2 kulit perut x sama..x pun awak baring2 santai tunggu bg lama n awak rasa tgk, takut Kita x perasan

Normal je tu, sy pun 24w baru rase sikit2... perut pun dh 8 bulan baru nampak bump... alhamdulillah lahir cukup sifat, 3.5 kg, baby girl, anyway, sy 157cm, 60kg

5y ago

Lebih kurang sama berat dan tinggi kita dear. Sy pun rasa gerakan baby masa 24weeks. Perut pun x nampak sgt ni ha 🤗

Sy pun sis. Dh nak msuk 5bulan dha. tpi xrsa bby gerak2 lgi.. n perut pun mcm xmngndung.. normal tu sis.. jn risau.. jnji doc ckap baby sihat dlm..

Perut sy pon xnmpak sis. Nmpak mcm gemok sbb sy mengndung smue membesar skli. Da rse gerak2. Inshaa Allah nanti adelah tu. Jgn tension sgt yee

Sy pun dah 5 bulan tapi perut still tak nmpak sgt.. Cume grak baby tue rase tapi tak kuat.. Rase nye ikut saiz badan kita juga.. Anak first ke?

5y ago

Org cakap biasa anak first mmg macam tu.. Same lah macam sy.. Hehe..

Sy pn slalu down bler org ckp perut kecik..tp bler tgk rmai jgk mummy2 yg sma mcm sy, sy rsa lega sgt..yg pnting doc ckp baby okey..