Air gula? Apa rasa nye

Hai mommy😅 nak tanye ape rasa air gula ni? Banyak mane kene minum ? Sbb tngok ramai yang mcm takot nk minum air gula je😂 saya pon rasa takot nk minum nt ahaah😂#pregnancy #1stimemom #mommytobe

29 Balas

Sy minum kt kk jumaat lepas. Puasa since mlm 10pm. Tp nurse kata minum air kosong boleh sblm tu. So sy minum2 juga. 830am camtu minum air gula. Gelas plastik yg gi makan kt kenduri atau kantin sekolah tuuu ya Allah. Air gula xde perisa. Sebijik mcm minum air gula yg kita bancuh untuk buat air sirap kenduri hahaha. 3kali saya uwek. Haha tp tahan2 jgn muntah. Muntah kena repeat xsangguppp.. Apapun bg saya mmg horror hhaha.

3y ago

Hahaha betulll ya Allah saya ingat xboleh go dah lepas dah separuh tu. Aduila.. Maybe sebab puasa kot kan. Kalau xpuasa bese boleh je makan aiskrim pastu sambung tealive, cendol pulak hahahaha

air gula tu x lah teruk sgt rasa dia... jangan pikir banyak2 yer. minum masa dia suakn cawan dkt kita. kalau boleh jgn tunggu sejuk.lepas minum tu, mmg disarankan berehat kat luar atau hirup udara segar di luar. nanti nurse akan panggil untuk ambil darah pula. sbb lepas kita minum air gula tu takut pening pulak. jadi ibu2 boleh ambil angin di luar untuk alihkan permikiran kita dari fikir loya dan pening tu.

saya semalam minum air gula ..mula² nak minum rasa takut muntah pening sebab baca ramai tak ley minum..tapi bila minum tak la teruk yang di sangka..memang manis lekat tp boleh minum ..saya minum 4 kali teguk...awak jangan fikir bukan² anggap macam biasa ..pasti boleh minum inshaallah dan lepas minum akan ada rasa pening sikit tapi tidak melampau...ini pengalaman saya...

Saya baru minum semalam skali dengan ambil darah. Jangan takut, fikir positif je. Imagine macam minum air masak biasa. Jangan fikir tu air tu tak sedap and nak muntah. Yang penting kena set mind supaya jangan muntah. Selawat banyak2. Saya alhamdulillah minum seteguk terus sampai habis and tak muntah. Fikir positif ya. Semoga dipermudahkan urusan puan.

Banyak 1 cup ni je. Saya dua kali kena minum. Rasa macam minum air manis tanpa perisa. Saya rasa okay je. Kalau takut kembang tekak lepas minum tu terus kumur mulut or minum setenguk air kosong (tips dari nurse) bagi lalu air dekat tekak. Tapi macam saya tak ikut pun tips nurse, mengantuk masa tu. Pikir nak tidur je 😂

Baru minum kelmarin. Nervous juga sbb rmai mcm tkut. Tup2 smpai klinik lps ambl darah nurse bg air gula perisa oren dlm botol 300ml. Sdp je mcm air gas time hari raya tu 🤣 skli tguk pun ok. Tmbh 1 botol pun lg no problem 😂 tp nak mnuggu 2jam lps tu jenuh. Xboleh nak jalan2 or blk rmh 😴 hrp2 result okla

3y ago

Sama lah sy pun perisa oren.. Rasa mcm air botol oren gas tu 😂

x sedap..lekat di tekak .mmg nk muntah..jgn muntah plk.nanti misi nampak...kena minum lg segelas kalau nk ok..beli di farmasi..rasa ala2 oren f&n...nanti boleh mintak izin misi buatkan masa nak minum air gula di klinik..kena minum suam2.minum 1-3 shoot je segelas tu...kalau lambat n main2..seksa r nanti..

Saya baru lepas minum semalam. Nurse kasi satu gelas plastik mcm minum kat kedai. Saya mula mula nak cuba habiskan air gula 1 shot tapi mmg tak boleh. Dah sampai separuh saya stop kejap. Amik masa pastu minum sikit sikit sampai habis. Mmg kembang la tekak nak habiskan tapi kene kuatkan semangat.

sy 2x minum.. ptama air gula xde perisa.. ok boleh telan... kedua air gula perisa oren... susah skit nk telan..dua2 sy minum sikit2 je alhamdulillah lh dua2 x sangkut.. cuma sediakan minyak angin ya kalau rasa mual nk muntah..

3y ago

Kan... sy hari ni nak pavlova, esok nk kek, lusa nk icecream! Hahahaha adui terliur ni. Takut baby besor aje.

Sy first time minum angap je lah air Oren.. Air gula ade bau oren dan warna oren sangat menyelerakan sedap manis 😂 4x telan je settle😜kali ke2 mnum relax je.. Ambik darah pun siap tengok lg kena kuat sbb baby, Boy💙