Kurang Makan.

Hai mommy, nak tanya normal ke kalau anak yg nk masuk setahun ni tak nak makan, nak minum susu je.. Anak sy suap makan bubur ape pon xnak, kalau bagi kek biskut atau buah die nk pulak... Tp mkan die pon x bnyak... Normal ke?

4 Balas

Takpe, yg penting dia makan sikit². Kalau dia tolak nasi blh try masak pasta ke kuey teow sup ke apa, makanan manis kena kurangkan jelah sbb anak ni mmg suka makanan manis. Sblm bagi susu waktu nak sarapan tu cuba la hidang makanan dulu dkt dia. Mak mentua sy pernah asuh budak yg jenis suka minum susu juga n kurg makan tp dia biasakan waktu sarapan tu bg sarapan dulu dkt budak tu pastu baru la buat susu ke apa.

5y ago

btol sis sy pon aja ank sy mcm tu . ank prtama sy pon kuat susu dri bby smpai da 3thn ni . bila dy asik kerap susu mmg dy xbrkenan nk mkn . semnjak sy xbg susu pd dy . puasa susu . bg mkn dlu bru bg susu . tu pon xbg bnyk . dlm 5oz je ckp . sbb dy kenyg melmpau . lps mkn pon jrk kn susu dlm setgh atau 1jam . dy suke mtk susu time pagi slepa bgun tido but kita sbgai mak risau sbb ank bole kne gastrik so sy kne tegas . dy kne mkn dlu bru susu kemudian . slagi dy xmkn sy xkn bg susu . ank sy 1thn pon da phm ap kita ckp kn . ckp mkn dlu dy akn ikot . asl kn menu sarapan tu brbeza . tuka2.