muntah selepas makan

hai mommy nak tanya kenapa asal saya makan je mesti akan dimuntahkan balik berulang kali dah macam tu kalau bole perut ni nak muntah sampai x ada apa ii isi tapi saya selalu lapar bila nk makan je x sampai 5minit muntah balik hmm ,skrg sy TGH preg 11 weeks so normal ke atau macam mana bole bg pendapaf tak

4 Balas

sya pun mcm tu mula2 pregnant , smpi berat badan drop, pagi tghari petg malam subuh muntah2 saya, perut kosong terus naik gastric. sakit dia x bole nak cakap. amik ubat tahan muntah pun x mampan, telan gaviscon pun muntah balik. ni masuk 16 minggu alhamdulillah muntah tu tiap pagi ja sekali sehari, selera makan pun dah pulih balik.