pergerakan janin

hai mommy ..nak tanya buku ini kita tulis sendiri kan pergerakan janin..dan usia kandungan bila tu.. sbb sy dah 19week ..ada rasa baby gerak2.. itu ke yg sy kene catat kat buku..

pergerakan janin
16 Balas

Kiraan ni slalu start minggu ke 28 sis.. kalau sis nk kira sendiri boleh je tp dlm apps kat hp. Dlm bku pink ni kena tggu nurse suruh nanti bru buat. Mcm sy start kira mggu ke 21 tp kira sendiri je dlm apps hp. Lepas 27 nk masuk 28 nurse suruh kira bru sy tick dlm bku pink.

4y ago

ohh baikla sis baru saya faham. terima kasih tau.. saya 2kali je appointment pastu takde dah.. appointment seterusnya 1/12 tarikh sy dh habis berpantang.. hmm nak tak nak kene tanya atau call kk la nnti..

Mula2 sya pn binggung tuk pgiraan pgerakkan baby...saya fkr mst dr 9am-9pm..rupanya kalo genap 10x bayi bgerak so masa tu la kena catit...abes kena ketawa olh nurse....now prob is nebes syatem...ampir due suda

4y ago

yeke sis.. saya first time mengandung..tu yg sy tak tahu lagi...

𝑳𝒂𝒎𝒃𝒂𝒕 𝒍𝒂𝒈𝒊 𝒕𝒖..𝒅𝒍𝒎 28 𝒎𝒊𝒏𝒈𝒈𝒖 𝒃𝒓𝒖 𝒏𝒖𝒓𝒔𝒆 𝒂𝒌𝒂𝒏 𝒔𝒖𝒓𝒖𝒉 𝒃𝒖𝒂𝒕..

4y ago

baikla sis.. terima kasih ye

28w baru misi soh kira gerak. Selalu set dkt fon dlu, sbb fon slalu ada dgn kita, pastu nnti baru tanda dekat buku. Yg pnting kena alert pgerakan baby.

tunggu nurse yg jga @ incharge awk akn sruh.. 19weeks blm blh start tulis @ tnda lgi.. kena tunggu 28weeks x silap sy.. nurse akn ajar cara tandakn..

4y ago

baikla sis..saya faham.. terima kasih ye

Sya tunggu nurse suruh buat baru sya buat. 😁 Masa kandungan dah 28minggu baru nurse suruh sya kira pergerakan baby.

4y ago

yeke sis.. kalau mcm tu sy kene tggu usia kandungan mmbesar baru boleh start kira kann.. terima kasih sis

Tggu nurse yg ckp baru buat... Sbb 28weeks tu gerak baby dh kuat... 19 weeks tu baby gerak x bpe kuat sgt lg

4y ago

okay baikla sis.. terima kasih

Iye. Kena kira gerakan tapi tunggu arahan nurse ya. 19w tu awal lagi. Kadang2 tak rasa pun.

4y ago

kalau macam tu baikla sis.. terima kasih tau

Awal lagi sis....nanti nurse akan suruh bila dah disuruh start kira...

4y ago

baikla sis.. terima kasih bagi info..

Ni utk 28weeks + nty nurse akn srh catit bila tiba msanya

4y ago

baikla sis.. thanks bagi info