Baby 10days

Hai mommy mintak pndangan n pngalaman mommy handle bby kuning😢 bru ja kluar wad , bby kuning trun hrini dh naik blik . Esok kene repeat . Felling sad n give up . Bby kejut mnyusu pon xnk bngun .. Tolong mommy ap ptut buat nk bgi kuning turun?

17 Balas

Anak saya pernah mengalami jaundis ni 147 kata nurse tinggi jugak sakit kuning anak saya time tu, apa yg saya lakukan setiap hari, kalau pagi pukul 6 lebih matahari dah nak keluar kan, saya dan husband cpt2 kluar jemur anak hadapkan anak depan cahaya matahari, dah badan merah2 sikit saya bawah masuk dah, pastu ada orang sarankan bagi minum anak kamu Susu S26, hari tu jugak saya beli trus bagi minum kat anak, setiap kali jumpa nurse, saya bagi anak saya rasa sikit2 perahan anggur letak kat bibir dia ja, jgn banyak, pastu saya akan kerap minum sup, minum air ribena, pantang larang baby kuning ibu yg menyusukan anak tidak digalakkan makan halia dan serai yah, Alhamdulillah kuning anak saya hanya tiga hari saja sudah turun. Itu ja petua yg saya boleh kongsi kan untuk kamu