Baby 10days

Hai mommy mintak pndangan n pngalaman mommy handle bby kuning😢 bru ja kluar wad , bby kuning trun hrini dh naik blik . Esok kene repeat . Felling sad n give up . Bby kejut mnyusu pon xnk bngun .. Tolong mommy ap ptut buat nk bgi kuning turun?

17 Balas

kerap menyusu 1-2 jam sekali.. lagi kerap bby kencing berak lg cepat kuning turun.. bby kuning memg akan sentiasa tido sb rasa xsdp badan walau mcm mna susah kena kejutkan dia.. letak bby tempat terang tp jgn p jemur panas plak dan pengudaraan yg elok meaning jgn terperuk bby tu dlm bilik.. ibu jgn mkn benda panas lagi mcm jamu, kunyit, lada hitam bagai tu.. alhamdulillah bby sy pun kuning tinggi dan susah nak turun sb bby G6PD.. lepas buat mcm tu 2 minggu je kuning turun.. keyword dia make sure bby kerap nyusu ke.. jgn stress2 insyaallah semua ok