Baby 10days

Hai mommy mintak pndangan n pngalaman mommy handle bby kuning😢 bru ja kluar wad , bby kuning trun hrini dh naik blik . Esok kene repeat . Felling sad n give up . Bby kejut mnyusu pon xnk bngun .. Tolong mommy ap ptut buat nk bgi kuning turun?

17 Balas

ade petua nk bg kuning hilang cpt jgn bagi ank berada dlm panas. mksudnya pkaikan ank dgn pampers, lampin, barut, dan bedung. tu sahaja. baju seluar tk perlu pakai. pastu minyak2 herba dan panas mcm minyak telon tu jgn sapu kt badan. si ibu pulak jgn mkn makanan panas2 spt halia, kunyit, etc. In Shaa Allah cpt turun kuning 🥰