Baby 10days

Hai mommy mintak pndangan n pngalaman mommy handle bby kuning😢 bru ja kluar wad , bby kuning trun hrini dh naik blik . Esok kene repeat . Felling sad n give up . Bby kejut mnyusu pon xnk bngun .. Tolong mommy ap ptut buat nk bgi kuning turun?

17 Balas

Kalau sy, kerap bagi susu je .. anak pertama 10 hari juga baru turun kuning full bf.. ank kedua ni 10 hari masih atas 200 bacaan SB. 16 hari cek kuning masih atas 100 (109) so, kena cek lagi selang 3 hari .. harap masa tu dah bawah 100 . Yg anak kedua ni sy top up dgn susu formula mmg turun banyak sejak bagi fm .. its ok sis bagi formula, bukan bermakna kita gagal bf .. nt dah turun kuning start la balik full bf ☺️ kalau kurang berat mcm anak sy 2.2kg (lahir 37w, iugr baby) mmg lambat turun kuning .. kena banyakkan bersabar ya .. 🙏🏼

2y ago

betul tu.. sy dulu cmpur bgi fm cept turn.. lepas turn bru smbung bf full..🤭