Baby 10days

Hai mommy mintak pndangan n pngalaman mommy handle bby kuning😢 bru ja kluar wad , bby kuning trun hrini dh naik blik . Esok kene repeat . Felling sad n give up . Bby kejut mnyusu pon xnk bngun .. Tolong mommy ap ptut buat nk bgi kuning turun?

17 Balas

Baby kuning sbb ada bacaan bilibiruan tinggi dlm badan baby. So, penawar dia hanya lah susu saja. Kalau sis mmg fully bf, it's normal kuning anak lambat turun. Kalau nak cepat, bagi susu formula. But please, jgn suapkan anak dgn benda lain selain susu. No such things yang kene bg baby susu kambing la, air titisan anggur hitam la. Jangan ya mommy. Makanan herba, jamu tolong jangan amik dulu buat sementara waktu. Anak sy hampir 2 bulan kuning. Prolonged jaundice sbb dia premature dan fully bf.