Baby ezcema

Hai mommy .. Mama da buntu da. Babay girl ezcema . Ada apa2 cara x . Mula pakai ubat mandian doktor mmg berkesan. Tp bila masa dye akn naik merah... Mandian ENCURINe.. Cream EZZERA .. susu FRISOLAC HA...

1 Balas

maaf puan kalau post dah lama saya baru ternampak. puan boleh cuba tukar krim dulu sbb merah2 timbul lepas mandi kan. susu & mandian tak perlu tukar dulu sbb kena cuba satu2. kalau nak tukar semua nnti x dpt kenalpasti produk mana yg bkesan atau x serasi. sy cadangkan puan cuba aveeno eczema baby sbb ada oat bagus utk redakan keradangan, xde steroid. mcm baby sy eczema sbbkan panas jd lepas mandi tu sy sapu, selang 2-3 jam sapu lg. sapu tu lebih kpd mencegah sblm eczema dtg. brand sebamed mcm x serasi dgn anak sy tp brand ni ramai jgk yg pakai & nmpak kesan. try & error je dulu. semoga cpt sembuh buat baby

2y ago

ok baik. terima kasih atas penerangan