Overdeu takut kena induce

Hai mommy, hari ni sy dah masuk 39week5day tapi belum ada tanda2 lagi, due date 23/5.Nanti 23hb tu kena pergi chckup lagi, nurse nak tngok macam mana, 29hb baru kena serah diri ke hsp, risau kena induce, senaman dan jalan dah buat tapi baby masih seronok lagi dkt dlm, apalagi perlu sy buat? boleh bagi petua ke mamyy

5 Balas

Relax je sis. I pun 29 kena serah diri, tp baby still seronok duduk dlm perut 😂 try buat exercise & perineum massage sementara tunggu baby nak keluar 😁

4w ago

yala sis, hehe baby masih bagi mamy dia rehat dulu kot bagi ckup2 tidur dulu, haha btw semoga dipermudahkan urusan sis, next week tu kite serah diri hehe

why takut nk induce? actually xde apa pun..klu awk tenang, fokus masa active labor..inshaAllah takde apa.

4w ago

Betul sis tiap2 org berbeza, sy pn induce ank 1st xsakit, induce ank 2nd rs sakit. kwn satu wad dgn sy induce belon n ubt ttp xrs sakit..dia blh bjln satu wad lg..sy doakn sis slmt bsalin

Jgn tkot sis haritu saya pon kna induce sbb bby tkmau keluaq dh 40 minggu . Tak dak apa pon ok sja jgn tkot na

4w ago

yeke, kann baby sy yg kedua ni macam seronok sgt dalam perut takut limpas due hehe, dulu anak first pecah ketuban sebelum beberapa hari due date dah kluar, tula risau sikit yg kdua ni macam mau limpas due hehe btw terima kasih sis

cuba awk mkn nenas