pedih hulu hati

Hai mommy... Boleh kongsi ka cara2 utk kurangkan pedih hulu hati... Makin teruk rsanya.. Sakit dada n mcm ada benda besar ja mau keluar dari tekak...

2 Balas

Mungkin boleh cuba makan kerap dalam portion kecil

Saya pon alami heartburn ni. Saya baca punca utama dari segi pemakanan Kita. Elakkan makanan yang pedas & berminyak. Sekarang memang makan sup kosong. Tak makan Kari ke rendang ke sambal2 ke sebab siang ok..malam heart burn teruk + nak muntah je. Selain tu, boleh try minum juice. Itu cara saya. Apa2 kena study sebab lain org lain caranya Dan lain keberkesanannya. 😁