BERAT BADAN NAIK MENDADAK

Hai mommy, ada x mommy2 kat sini berat asal 40kg lebih je, bila pegnen boleh naik sampai 70kg lebih? Tpi xpenah sangkut gdm pun..mmg baby akan besar ke?😔..mcm saya sebulan 4kg lebih..sy mmg kurang minum & makan manis, nasi pun sy jaga portion..mlm xmkn berat2 tpi naik jugak.. #firstbaby #35weeks

1 Balas

sama la..31w now..smlm nurse bgtau berat naik sgt..kn kurangkan karbohidrat.. pdhal mkn mcm biase xde la over melantak.. manis2 pun kurang..nsb baik mnm air gula aritu xsangkut..

4y ago

kann..dh nk dkt bsalin ni..nk mkn ape mkn je la..nti pantang xleh mkn mcm2 lak..yg penting bpada2 la kan..hihihi..smoga kita bsalin nti dipermudahkan smuanye..aamin