rasa nak muntah...

hai momm..nak tnya sy pregnet bru 6mnggu tpi asal tehidu bau makana mesti mau muntah..memang mcm tu ke..bby pertama nii..tdk tahu apa² lgi..hihi

18 Balas

Normal sis. Sy pun sama asal bau masakan je msti akan termuntah lebih2 lagi bau goreng2. Makan nasi pun x boleh. Masuk 5 bulan baru hilang alahan & dah boleh start masak2 kat dapur. Selera makan pun makin bertambah lepas tu 😂

Iye..normal je ye ibuk2 skalian..jauh lg perjalanan tu..jgn cpt risau..rmai lg y nak rasa pglaman mcm kita,especially ibu2 y ttc..so hdapi dgn tenang fasa2 pregy anda semua.

it's normal dear....pengalaman sis semua xboleh...muntah memanjang dari start mengandung until bersalin....keadaaan ala han bergantung dengan tubuh badan masing2

5y ago

ah ah..so nak mkn mcm mnaa lh ni...hhaha

Eya sis..memang mcm tu..saya pun alahan tak boleh mkn nasi.. Tgok nasi pun xlalu

5y ago

Sama sis. Saya dah bape minggu tak makan nasi putih dengan lauk. Lapar, nak makan sangat nasi tapi tengok nasi putih dengan apa2 lauk pun tak boleh mesti nak termuntah 😅 Nasi goreng boleh makan pulak 😂

Sama la... Harap2 blh hilang cpt. Xlarat dah ni...

5y ago

Kesiannya sis... Sy pun terfikir cmne la org yg alahan teruk tp kena kerja. Sy yg xkerja ni pun dh rasa penat sgt2. Lagi la yg kena kerja hari2... Lg kesian.

Yea sis... Jgn risau...

alahan la tu namanya

Yup mmg mcm tu..

eyaa...

Aa.normal