Kuat makan pedas😔

Hai mommies.sy nak tanya,sejak pregnant,sy suka sangat makan pedas.kalau takde pedas sy tak boleh makan sebab mual.bahaya untuk baby ke?mohon jawab yee mommies😔

4 Balas

Betul betul, dia tak merbahayakan kandungan pun, dia effect pada awak. Semalam sy baru scan kali kedua dan tanya benda sama dengan Doc, doc cakap macamnilah. Cuma kalau boleh kurang kurang makan pedas, jangan selalu yaa

Samalah macam saya. Kalau x pedas, memang x lalu nak makan. Sup² memang x layan langsung. Risau, tapi tetap makan jugak sebab tengah fasa mual, telan jela kan mana yg teringin. 😂😂

normal .saya hantu pedas ..cuma doktor sarankan .mkn pedas boleh tp jngn kerap2 ..sbb pedih hulu hati n perut jd xselesa .centu la .skrg sy mkn ja lg pedas cuma xkerap centu la

Tak bahaya untuk baby. Cuma akan effect awak je sebab boleh trigger heartburn