scan kali pertama

Hai mommies❤sy nak tahu week ke berapa sesuai scan baby selepas dpt tahu pregant?skrg sy 5 week 3 hari

15 Balas

Boleh je nk scan.. mse 5 week sy scan kt klinik swsta just nmpk kantung je mybe kecik lg doc ckp. Die suruh repeat scan bile kandungan da 10 week kt klinik yg sme la.. sy scan 10 week tu alhamdulillah da nmpk janin n jantung.. keesk kn hri nye sy g kk buat buku n scan dh nmpk kaki tgn jntung pstu die gerak2.. comel sgt dan sy bsyukur sbb ade rezeki kli kdue .. sbb sblm ni sy prnh prgnant tp tak de rezeki kgguran mse 10 week.. alhamdulillah skrg sy da nk msuk 15 week da... Due date 28/04/2020

5y ago

Yeke.. alhamdulillah smge bby kite dgn ibunye skli sihat sllu Amin..

Kalau scan sekarang takut tak nampak apa apa, sebab saya dulu pernah scan 5 week dekat hospital (kk suruh). Lepas tu scan 8 week dekat hospital (kk suruh), scan ikut bawah, baru nampak kantung & heartbeat.

sy scan masa 5mggu lebih,tapi abdomen scan xnmpak,sy request transvaginal scan insyaAllah nampak awal,sebelum ni suspek ectopic ,risau kalau x nmpk

Saya scan kali pertama 8w6d. Dah nampak janin dan heartbeat. Kalau scan awal2 takut tak nampak. Kot nanti jadi risau plk

Sy first scan 6minggu bru nmpk kntung. 2nd scan 11minggu dh nmpk bby & heartbeat. 😊

saya scan 4w6d nmpk kantung je. better 8week keatas da nmpk dah baby dgn jantung

Sy pun td scan bru 7w3day.. Tu pun nmpk kantung

Hi there.. Sy pun blm scan. Due sy 4 jul 2020.🌹🌹🌹

5y ago

5 minggu 3 hari

sy 7bln lebih scan. 5bln da bole kalo nk tgk btul

10minggu biasanya baru nampak