Baby Rutin di Nursery

Hai mommies.. Sy 1st time hantar baby yg baru berusia nk masuk 3bln ke nursery. Di rumah, bby sgt kerap menyusu dan tidak akn tidur lbh dari 1 jam pada siang hari..mesti akan terjaga2..walau dibedung/tak..sama shj. Tpi 2 hari sy menghantar bby di nursery, base on report harian, bby tidur dri pagi hingga tgahari..minum susu ebm cuma 2 btol (2 oz sto botol) Adakah ini normal rutin anak tidak sama spt di rumah? Mohon pendapat mommies yg berpengalaman.. Thanks.

1 Balas

Biasa.. Saya berpengalaman kerja di nursery. Mmg ada baby yang macam tu.. Tapi rase nye takde ape nak dirisaukan lah kowt, either baby selesa dgn nursery tu or babysitter di situ 'menyenangkan'.. No worries ☺️😉