Perut kerap mengeras

Pregnant 30 minggu perut kerap mengeras tp x sakit cuma pinggang sakit bdan cpat penat.semalam perut mengeras sehingga harini.susah nak kira pergerakan anak sebab perut kerap mengeras..normal atau tidak atau perlu terus check hospital/klinik?bole mintak pendapat tak?risau sebab first time mengandung anak pertama..#seriusnanya #bantusharing #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

sis sama dgn sya skrg ni . agak risau jgk. perut kerap mengeras dan bawah perut cramp. kerap kencing. sbb skrg sya bru 35 minggu. sepatut baby xbole keluar dl. belum cukup matang. kne tggu 37 minggu keatas. bt sya risau je. kadang jln pon ssh.

Makin sarat memang akan kerap mengeras. Tapi kena monitor kalau kerap sangat tu sampai tak terkira dah boleh terus jumpa doc. Sebab saya pun tak pasti keadaan sis.