baby kerap mengeras

hai mommies ,saya nak tanya.. normal xbaby kerap mengeras tapi xsakit...kadang tu ada masa time baring mengiring pun mengeras.. saya dah 35w5d#seriusnanya #ingintahu #firstmom

2 Balas

Ciri contraction palsu tu. Deep breathing. Dan slow walk. Pantau kekerapan. Jika sakit abdomen ke pinggang dan kerap selang beberapa minit, segera ke hospital untuk pemeriksaan.

Braxton Hicks tu. monitor je kalau contraction makin kerap, boleh pergi hospital.