Hb rendah ..tolong suggest untuk naikkan hb ni..20minggu

Hai mommies,saya ni hb rendah..asyik turun naik je..risau dah fikir..doctor dh tukar ubat iberet..tu pon Masih Tak naik jugak .saya dah 20minggu..boleh Tak suggest ape2 yg boleh naik hb ni??

9 Balas

air manis like kopi teh n air coklat segala mknn berkafein n manis semua tu better cut trus dulu. nk sgt pun tahan je dulu. sbb nurse sy ckp org low hb mmg kena jaga bnda ni wpun nk sgt. sy mkn iberet dr awal preggy so far okay je mmg hb sentiasa atas 11. pastu jarakkan dgn susu 2 jam sebelum or selepas baru mkn iberet tu. n then bykkn mkn mknn yg bantu naik hb like bayam jambu batu kerang dll mcm yg ade mention dlm buku pink. sbb x guna jugak mkn ubat tu tp jadual jarak n mkn tu x jaga.