Berat maintain & tiroid

Hai mommiess, Alhamdulillah sy skrang dh masuk week 26. Tapi dari awal bukak buku pink (10 week), berat saya naik 2.5kg shj. Dah 3 bulan berat sy x naik, semalam pegi check up turun 1 kg pulak. Sy GDM d/c , gula sy dh stabil. Sy makan banyak jugak, x de diet betol2. Nurse n doktor dah pelik, so dorang monitor berat sy sbb risau kalau2 ada masalah tiroid. Tapi dekat leher sy x de timbul bengkak, nurse dh pernah cek dulu. Kalau berat masih mantain sama, doktor akan proceed ambik darah utk cek tiroid. Jadi sy nak tanya, ada x mommies yg alami masalah berat badan maintain, tp x se masalah lain terutama tiroid? Kalau mmmg tiroid pulak, baby mommies semua sihat normal ke ? *saya dh google n baca banyak artikel berkenaan tiroid tp belum jumpa perkongsian dari mommy yg mengalaminya. Terima kasih mommies

1 Balas

Hai.. Sy masa mengandung berat mmg tak naik masa first dan 2nd trimester.. Masuk third trimester baru start naik.. Sy ada GDM.. 😅

4y ago

Ohhhh ramai jugak berat maintain ye. terima kasih sis for sharing 🌸