terkoyak?

hai mommies..nak tnye..pengalaman lahirkan anak pertama ada terkoyak x??hmmm..boleb bagi tip x unutuk lahir yg pertama supaya x terkoyakk..first baby ni..syaa takut nanti doktor gunting je..

2 Balas

Sye baru lepas bersalin anak kedua. Teran punye teran baby x nk kuar smpai bidan terpaksa gunting jugak. Rasanye kalau awak boleh teran smpi die kuar sendri je x perlu gunting. Rasa bergantung diri sndri. X perlu la nk dgr org lain nye cerita. Ikot kan semua org nk bersalin normal. Nanti tgh sakit contraction dh x ingat dah semua bende. Dlm kepala nk keluar kan baby je

Kebanyakan anak pertama mmg kne gunting sbb tak de jalan lagi kan. So kuat semangat je sis. Bnyakkan squat walk dan berjalan.