pregnancy

Hai mommies,nak tanye sikit.boleh ke kalau kita pergi klinik ibu anak nak buat buku pink tak bawa sijil nikah?? Sbb sijil nikah masih lagi dkat jabatan agama islam tak ambik lagi

7 Balas

Mcm sy, sy call dulu tnya. Diorang ad jugak suruh bawak, tpi bila sampai takde pulak diorang mintak, terus bgi buku Pink isi detail. Pastu terus kena ambil darah dgn husband, tempat sy wajib bawak husband untuk first buka buku Pink, sebb nk tgk ad hiv ke tak

masa sy buka buku nurse xmintak ape2 pun ic ke apa ke.. dia cuma bagi 2 buku terus isi detail kita dan suami. lpas tu hantar balik kat dia. just dia tanya last period je, and buat test urine..

kn lps nikah die bg salinan... salinan surat tu.. bwk.je le... tp nurse xtgk pun awak..

5y ago

xpe... bwk je benda tu.. pegi dgn suami.. dia xminx apa2 pun...

ikut kk la kot..sbb kk sy mintak..huhu kandungan kali kedua pon dia still mintak jgk..

Itulaa. Masa saya buat takde pon. Nurse just mintak ic n kad kawin

5y ago

Okay sis hehe

Blh je sis.. Sy mse bkk buku pink xde pulak mntx sijil nikah

Masa sy g buat, dia tak mintak pun..😅 ikut kk kot..

5y ago

Ape je yg dia mintak sis?