selesma semasa preggy

Hai mommies2, ada tak sini yang selesma hidung tersumbat semasa preggy. Susahnya bernafas. Doc benarkan makan ubat selesma tak ?

2 Balas

Sy stkat 30w ni dh 2 3 kli selsme.. Doc ckp boleh mkn ubat slgi xmelebih dos trtentu.. Tpi sy xmkn ubat.. Sy ikut petua smulajdi hilang slsme kt google.. Sllu minum air lemon suam, klo boleh 2 jam skli.. Ltk skli kulit2 dia.. Klo ad madu campur madu skit.. Xde lemon sje pom ok.. And alhamdulillah stkat ni mnjdi utk bdn sya.. 2 3 hri dh hilang slsme.. ☺️

4y ago

Oo mcam tu, thanks atas pekongsian.

Sy pernah. Pergi klinik, dr akn bagi ubat yg sesuai utk pregnant