Kenapa buah tak boleh makan waktu mengandung ?

Hai mommies, sy first child skrg first trimester. Sy byk dpt info2 drp TAP dan waktu pregnant ni yg selera makan hanya buah2 dan sayur2 je. Lain tak lalu sgt. Tp bila sy cek satu2 jenis buah yg sy nak makan katanya pregnant tak blh sbb gula semulajadi tinggi. Contoh buah yg sy selalu beli dan suka makan ( tembikai, anggur, durian, manggis, pisang, delima, mangga dll). Sy tak selera makan mmg ambik buah je. Lepastu katanya masam2 tak elok utk pregnant. Sy pun suka sgt buah oren navel. Konfius lah mommies. Boleh share buah2 apa yg bagus utk pregnancy. #pleasehelp #bantusharing

Kenapa buah tak boleh makan waktu mengandung ?
9 Balas

bleh jaa mkn buah2 .. sya nanas masak pn sya mkn... yg penting jngan berlebihan lahh ... sy pn ank ke dua ni tdk lalu mkn nasi lalu mkn buah2 sma sayur jaa