eczema (pemakanan dan lotion)

hai mommies , any suggestion lotion or pemakanan for eczema ? anak saya kerap menggaru dan now da merebak the whole leg

8 Balas

Hi sis. Same macam anak sy. Ramai suggest cream snowhite.. tp dr xbgi sbb ingredients die mragukan.. ade whitening agnt plk tu.. so pakai je laaa yg mne dr suggest.. pkai moisturiser 2jam sekali.. if eczema brair guna saline water untk keringkn dlu.. pkai kn stkin pnjg dkt tgn die so die payah nk bukak.. anak sy pndai bukak mitten die sndri.. kalau mlm letak je vaseline untk lock air dlm kulit.. msk group eczema dkt fb sis..

sy baca di ig mazliana mazlan, beliau kata nak rawat anak eczema bermula daripada penjagaan usus anak. kawal pemakanan anak, elakkan makanan bergluten seperti biskut, roti, stop makan processed food seperti fries, sosej, jajan. beri anak supplement seperti olive oil, minyak kelapa dara, arabic gum. awak boleh follow ig tu, bagus sangat info yang disampaikan.

sis cuba lotion snowwhite . dulu sy jual skg x lagi lah . sepupu sy tiap kali beli dia ambik 10 ketul terus , sy tanya lah kenapa ambik banyak2 selalu , dia ckp bini dia & 3 org anak dia eczema , lagi2 duduk kampung pindah dr bandar bertambah teruk kulit diorang bila pakai ni kejap ja ok . tp mungkin ikut keserasian masing2 juga

baby umur brapa ? sye dh try mcm2 jenis lotion semua xbrapa serasi dgn anak. tp sis mybe blh try brand ni, eubos, aveeno(based on gandum). so far anak2 sye serasi dgn ni. nurse yg chckup anak pun suggestkan brand ni even mahal tp alhamdulillah ok. anak sye yg sulung (3y) & baby 5m) dh kurang kulit kering & garu2 dia.

pemakanan, makan je la semua kecuali yg dia allergy.. masing2 alahan dia lain2,.. ruginya kalau tak alah telur tp tak bg mkn telur, kesiannya kat anak kalau dia allergy nasi tp hari2 disuap nasi. lg kesian kalau anak tak ada allergy makanan langsung tp semua itu ini tak diberi mkn.. pastikan dulu anak allergy apa

sy mandikan anak dgn qv bath oil and lotion Rosken skin repair for dry skin. klu teruk sgt baru apply ubat yg Dr bagi..

sy pakai brand mustela. so far anak sy serasi yg ni banding cetaphil.

renewal gel. anak saya pakai dr start lahir smpi skrg dh 5 bulan.

6mo ago

Gel ape tu ?? Ad gmbr x