tanda apakah ni

hai mommies, sorry ye klau soalan sye plik atau kelakar atau ap2 je.. sye preg ank 1st, normal ke klau kndungn msuk 31 dkt bhgian atas kmaluan ni rse sakit ble kita nk mngiring , tulng bhgian atas kmluan ni sakit ngilu bile kita ubh position mngiring dri kiri ke knn atau knn ke kiri.. mcm mne nk describe rse skit tu.. hurmm tu normal ke, rsau plak

15 Balas

Normal sis. Saya tanya nurse, nurse kata sebab baby nak sesuai kan kepala dia dekat lalu. Saya pun sakit macam tu jugak start 24weeks lagi. Sekarang dah 30weeks. Nak mengiring sakit, nak bangun dari tidur pun sakit. Nak pakai seluar, angkat kaki pun sakit hihi bertabah la kita

5y ago

Sy baru 17weeks pon bile nk pakai seluar ke kain kene duduk ats sofa atau katil. Kalau bdiri terasa ngilu2. Hrp2 normal la..

Normal. Doctor cakap baby otw nak masuk laluan. then tulang pelvis kita akan meregang utk bg laluan kat baby. Kalau utk anak kedua dan seterusnya kurang skit sakit tu katanya. kalau yg tak rasa sakit camtu, tulang dia mmg jenis renggang dah.

Sy 25weeks dah sakit bahagian tu, termasuk pinggang, dan tumit kaki, mama cakap tu normal, baby makin membesar so beban menekan bahagian bawah rahim, bertabah je lah sis, alhamdulillah kaki xbengkak

Normal puan tapi kalau sakit yg tak boleh tahan boleh jumpa doc. Saya dulu mcm puan sampai masuk hospital sekejap.

Normal tu sya pon masuk trimester ketiga memang sering ngilu dan sakit kat bagian kemaluan dgn celah selakang

Saya 37w. Memang rasa sakit sgt. Nurse kata sbb baby dah turun dia menekan kat situ. Normal je katanya.

Normal sis.. Sy ank no1 n 2 cmtu.. Skrg tgh preggy no 3..so btabah jek laa. 😂😂

Sy dah 33 weeks tp xde rse apa lg di bahagian bawah. Normal ke? Risau pulakkkk

Normal sis tp klu sis tak tahan sakitnya boleh mengurut dgn bidan

normal je tu, tp sy pun baru merasa bila pregnant ank ke 3...