Masalah HB

hai mommies, skrg sy dah masuk 34weeks.. tapi hb sy still di bawah 11 😔.. hmm, last ambik darah masa 32 weeks.. hb sy 10.8, then skrg dah drop pgi 10.2 😞. Sy dah makan macam2 nak naikkan hb sy... tapi sy takde rasa pun nak pitam, pening... 😌, hmmm~ sy risau.. ade ke org beranak, dgn hb bawah 11 😩 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

40 Balas

haii dh cuba minum iberet + sunquick ? sy mula² mkn folic acid tp tak jalan dr 12.4 turun mengejut 10.6 .. then sy cuba iberet naik balik k 11.4 , then dia stay kat 11 tak turun lagi ke 10 .. sy minum setiap bangun subuh msa perut kosong , minun sebiji + sunquick jgn boh gula yaa .. setiap kali nak pergi cek KD sy mkn 2biji iberet .. sebaikny selepas 2 jam bru awk mkn @ minum sbb tu sy mkn setiap jm5pagi ..