Masalah HB

hai mommies, skrg sy dah masuk 34weeks.. tapi hb sy still di bawah 11 😔.. hmm, last ambik darah masa 32 weeks.. hb sy 10.8, then skrg dah drop pgi 10.2 😞. Sy dah makan macam2 nak naikkan hb sy... tapi sy takde rasa pun nak pitam, pening... 😌, hmmm~ sy risau.. ade ke org beranak, dgn hb bawah 11 😩 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

40 Balas

sy mula2 bacaan hb smua ok. smpi 1 mse drop tipis2 dkt bcaan 11.0.. paras yg da xcntik la juga. yg sy perasan, sblm g checkup jgn minum caffein or milo. jgn makan ubat sekali minum susu, nt xdpt serap dgn baik. sy makan maltofer, mula2 makan sehari 1x.. lastnya nurse suruh makan 2x sehari. alhamdulillah spnjg mngandung maintain je HB. 11.5 keatas… ubat maltofer tu sy ambil 2 jam sebelum makan.