Masalah HB

hai mommies, skrg sy dah masuk 34weeks.. tapi hb sy still di bawah 11 😔.. hmm, last ambik darah masa 32 weeks.. hb sy 10.8, then skrg dah drop pgi 10.2 😞. Sy dah makan macam2 nak naikkan hb sy... tapi sy takde rasa pun nak pitam, pening... 😌, hmmm~ sy risau.. ade ke org beranak, dgn hb bawah 11 😩 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

40 Balas

Sy bab hb ni pun surrender. Jumpa pakar baru ni dia terpaksa stop kan semua jenis iron kat sy sbb sy allergik terhadap iron. Gastritis sy jd teruk dan sebabkan usus sy luka balik. Sblm ni pernah luka dan on ubat lama sampai buat scope semua..muntah darah lg. Sblm ni paksa mkn iron sampai ada episod pitam dlm bilik air. Klau p kk mmg dorg pksa mkn la sbb depa strict. So jumpa pkar, dia suruh sy bykkn mknn tinggi iron je la. Pantau darah jgn bawah 8. Nt bila nk bersalin tu dorg akan standby gxm.