Masalah HB

hai mommies, skrg sy dah masuk 34weeks.. tapi hb sy still di bawah 11 😔.. hmm, last ambik darah masa 32 weeks.. hb sy 10.8, then skrg dah drop pgi 10.2 😞. Sy dah makan macam2 nak naikkan hb sy... tapi sy takde rasa pun nak pitam, pening... 😌, hmmm~ sy risau.. ade ke org beranak, dgn hb bawah 11 😩 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

40 Balas

saya hb xpenah lepas 8... saya pulak Beta thalassemia trait. tapi doctor ckp hb boleh naik sb saya pembawak jaaa. mcm2 org bg tips saya ikot. semua bnda bgus untuk hb saya mkn. still sama. sekarang dh 33week. dari zincofer, iberet, maltofer semua dh try xok jgak.. tapi saya xdak pening ka apa. alhamdulilah lah yg tu saya ok... hb ja low sgt2

1y ago

Sama la..sy pun pembawa thalassemia. Mmg hb low. Try makan kerang, bayam, hati semua masih juga hb low. Doc kata tak boleh buat apa..doc minta sy mantain hb jangan kurang dari 9 je..kalu naik tak apa. Dan sy juga makan ubat iberet, doc yg syorkan.