Kos Hospital...

Hai mommies,, siapa di sni pernah ada bby pramatang, & berapa lama bby dlm NICU, & berapa kos korang??

13 Balas

Hsptl krjn murah. Pernah lahirkan baby pramatang dgn berat 1.8 kg. Alhamdulillah kt kena byk sabar dont think too much. Lepas je lahirkan minda kena positif paksa diri utk terus bg susu bdn kt anak. Staff nurse & doc akan monitor berat baby,gula dlm drh baby dll. Plg lm dlm 2 minggu. Baby kena monitor kat NICU. Dan kita seolah2 berpantang di hsptal sndrn

Sy baby prem 34w. Duduk dlm SCN dlm seminggu je sbb berat baby lebih dri 2kg. Turun pon x kurang 1.8. Lpas smnggu(usia kndungan spatutnya 35w) baby pndai latching hisap susu(breastfeeding) dh bole discharge. Kos dlm RM52 je hospital kerajaan. Tu kos untuk wad baby. Kos Wad mak dgn kos brsalin dh byr awal sbb mak discharge awal dari baby. 😊

anak sy premature 25weeks.. skrg dh masuk 2 bln dlm NICU..road to 3 bln+..mommy ada pembedahan cyst 2 hari sebelum melahirkan baby secara normal.. anggaran kos sekarang mencecah 300.00+ termasuk kos perubatan. baby mungkin lama lg nk discharge bcoZ baby xleh terima susu formula..& baby skrg ada 2 ibu susuan. doakn baby sy cpt² discharge 💖

2y ago

Nak tnya, ibu ikut sekali stay x masa covid ni? Sampai berbulan bulan?

Saya dulu lahirkan baby 8 bulan secara pembedahan. Tp xduduk dlm nicu sbb berat baby 2.1 kg. Cuma kena tahan seminggu sbb kuning. Hospital kerajaan. Bayaran kalau xsilap, dlm rm100 lebih la.

Sy bby lahir 34 minggu ms 6 bln yg lalu ..lahir berat 2.1kg.. stay nicu 17hri bil tuk bby ms duk nicu selama 17hri rm148

Anak 1st dulu sy blm ada GL.. Lahir pramatang.. Duduk nicu+nurseri sebulan.. Kos masa discaj dlm lima ratus lebih..

Baby lahir 35weeks. Dok dll NiCU 24jam utk monitor sbb sy ada gdm jugak. Xkena charge sbb pakai GL hosp kerajaan.

Hampir 40 hr kt nicu dan wad biasa sbb nk tggu baby berat sampai 1.8kg..dlm rm150..2 pn kos utk 10 thn lps 😅...

4y ago

Dlm 2 mggu jgk..sblm 2 kt nicu..ank lahir 31 mggu..berat 1.45 je..

Macam Mana ya klu sy sdah mau masuk 4bulan lebih..Kira berapa Mau sedia duit ya

Ank sedara sy pramatang 2 bln lbih duk nicu..kos pon dlm rm3rtus lebih..

4y ago

Ooo mom² punya kos x sama pula, 10/1 ni bby masuk 2 bulan sdh dlm NICU, 28 weeks juga...