Hb Low lagi

hai mommies semua♥️sy ada masalah Hb low ni, turun tiba² sbb sy tak makan ubat y Dr bagi yg warna coklet kecik tu, sbb bila makan tu sya nak muntah, dah minta tukar ngn dokter tapi dr sarankan makan ubat tambah darah tu terus. sy tak dapat makan tu sbb muntah teruk?Ada tak cadangan lain utk tinggi kan Hb?

18 Balas

Sy mkn iron tablet tu dgn air sanquik cepat naik hb..

5y ago

Air sanquick Susah nak dptkan sini. hari tu bnyk kali cari tpi xde . y cuma ada jenama lain😭doktor pun sarankan makan iron tu dgn sanquick tapi masalahnya tkde Kat kedai besar seremban ni, puas cari tpi tk de😩

makan iberet .. semua ada dlm tu .. ckup supplement

Sis try zincofer..kurang kn pengambilan kafien ya.

5y ago

Ada tu.. D klinik pun drg bg jg. Bgtau nurse

Bgthu doctor . Doctor bnyk vitamin

Sy mkn jambu batu, pati delima dan kurma

5y ago

Sy daa try tpi sikit jer perubahan lepas tu turun hb balik😰😭

Tra bli ubt ni..sy mkn ok

5y ago

okay sis. tq sis, btw ubat ni ada kat farmasi tak??

Susu minum x?

5y ago

Jgn kadang2 sis...kena 2 ke 3x sehari sis

Iberet