Tips hilangkn strechmark

Hai, mommies semua. Nak tanya lepas bersalin nanti stretchmark ni boleh hilang ke? Suami relax je ckp nanti boleh hilang. Sy mmg risau la hehe. So nak minta mommies share tips/pengalaman uolls. Thanks semua :)

12 Balas

Boleh saya thu , Strech mark biasanya ada sebelum atau selepas kelahirannn ????????

8mo ago

Ada yg ada sebelum & ada yg ada selepas. Sy masa dpt tahu pregnant trus amalkan sapu bio oil kt area bawah perut tu. Alhamdulillah smpai pregnant 32w tak obvious sgt stretchmark kt perut tu. Lepas tu baru nmpak dia muncul sikit2 tapi tak teruk sgt.. lepas deliver baru nmpk stretchmark tu. Tapi tu lah tanda kita dh berjaya jadi seorang ibu. Dont worry sis, you are not alone.