7 Weeks Scan

Hai mommies semua...ika ada buat scan 7 weeks baby. Tapi Dr ckp nampak kecil lagi. Setahu ika bukan ke kalau dah 7 week ni dah nampak jantung. Tapi baby ika scan xnampak jantung lagi. Dr ckp nampak mcm yolk (telur kuning). Mmg normal ke ada sesetengah scan 7 week nampak mcm tu? Risau la...

7 Weeks Scan
73 Balas

.depends on baby and badan Ibu.. .sometimes 7weeks pun tak boleh nampak jantung lagi.. .doa laa banyak2, in sha Allah semua okay..

5y ago

Tu la...Dr pun ckp maybe baby kecik.

Ini bby sy mse 7weeks..skrg sy da msuk 11weeks Alhamdulillah jgn fikir bukan2 InshaAllah smua baik2.. Dan doa baik2 ye

5y ago

In shaa allah..nnt nak repeat scan lagi.

Untung sis dah boleh nmpk. Sy time scan 6weeks xnmpk apa2. Repeat scan 9weeks baru nmpk kantung n heartbeat. Jaga diri k.

5y ago

Yeke...sama2 kita doakan yg tbaik utk baby supaya sihat n kuat. Terima kasih sis...

7 week baru kantung yunk, scan awak sama macam saya scan waktu 7 week, bila 10 week saya scan dekat kk dah nampak dah baby.

5y ago

Yeke...xpe nnt sy tunggu next follow up dekat KK. Tq sis...

Normal jerrr.. Sy pling awal scan 5 minggu dulu doktor awal2 dh ckp baby masih sgt kecil mmg xkan jumpa. So rileks jer

5y ago

Ok sis...tq 😘

Ikut orang jugak sis . Saya 7 weeks baby and jantung dah dengar and nampak . Sis cuba lagi 2 minggu nanti scan .

5y ago

Alhamdulillah...scan last week dah nampak jantung.

Normal sis.. pngalaman sy, nk masuk 9weeks degupn jntung dh ade... InsyaAllah xd ppe jd..tkcre sis❤️

Sy masa 7 weeks tak nampak kantung,x nampak apa lagi. 10 weeks lebih baru nampak semua & dengar jantung baby :)

5y ago

Yeke...maybe baby sy terlalu awal kot. Hehehe..

Sy pun 6 weeks baru nampak kantung dan yolk sac saja. Doc bg appointment baru lagi 2 minggu untuk scan.

10mo ago

Week ke brpe sis nmpak jantung tu

Masa saya scan 7 weeks pun sama, baby kecik sangat. Heart beat dah ada cuma tak dapat dengar lagi. 😊

5y ago

Yeke...bestnye dah dpt dengar heartbeat. Hehehe...