Baby belum tendang.

Hai mommies sekalian, start brp weeks baby start tendang? Harini baru masuk 18 weeks and baby tak start tendang lagi #firstbaby

19 Balas

sy 20 minggu baru rasa.. baby first jugak...skrg 21 minggu pun rasa dia masih tak kuat.. awak jgn risau ye.. sy faham..sbb sy pun pernah tertunggu tunggu mcm awak.. sbb kita x nmpk baby dlm perot.. jd hati mula la tertanya tanya mcm mcm kan.. org kata kita ney mengandung sulung lmbt sikit rasa baby tendang.. hihi.. 😊😊

3y ago

Haah.. Kita Tanya doc pun dia kata biasa nya anak first lambat tendang. Risau juga sbb lambat buka buku pink..

Sy prgnant ank ke4. Sblm ni seawal 3bln dh rs kais2 tu. Skrg mgkin lemak sy byk 🤣 xrs ms 3bulan. 6bulan lebih baru rs kerasnya tendangan baby. 21-22minggu. Ada kala dia tersedu2 itu normal utk ank2 sy semua dlm kandungan... Ada ms dia stretch bdn jd keras perut sy.

Usia kandungan sy masa tu almost 12 weeks, sy slalu tido beralas tangan atas perut. Twice pernah rasa movement halus sgt. Dan sy x rasa tu angin sb tangan sy betul2 terletak dkt bump baby. Terkejut jgk. Sb kakaknya dlu 4bulan br rasa tendang2.

3y ago

Awal nya dah rasa baby tendang 😍

xpe sis. nanti rasa la tu. kdg2 dia tendang, kite xperasan. sbb kalau baru2 lg, tendangan baby tu rasa mcm angin2 gitu. bila baby makin besar nanti baru betul2 rasa tendangan/pergerakan dia.

Bergantung pada org juga.. Ada yg cepat boleh rasa.. Ada yg lambat.. Sy start 16 weeks mcm tu dah rasa.. Anak first dulu lambat dah 20++ weeks baru rasa...

3y ago

Tak apa.. Sabar sikit ya.. Nnti dah rasa kick teruja sgt.. Tapi ada yg jenis mmg melasak dlm perut smpai kita susah nk tido tau..

sy 17weeks dah rse bby gerak halus je . bby first 😊 tgk ketebalan perut kita . jgn rsau , its normal . insyaAllah 20weeks ke atas dpt la rse dia kick

16week dah rse 😅.. tgh2 scan bby bntai tendang dktr pon tegur lasak ye.. tgok pde kulit perutjugak sis.. jgn rsau nanti sis rse jugak tendang

Sy nak masuk 20weeks baru rasa tupon halus2 je. Lain baby lain sis. Jangan risau. Kawan sy sampi 5bln baru rasa.

3y ago

Risau sbb lambat buka buku pink. So jrg checkup.. Masa awal2 pregnant

klu 1st baby nk rsa baby tendang, tggu 25w keats...nk rsa dia gerak2 cm angin tu, halus ja tggu 20w...

3y ago

amin...insyaAllah...smoga awk pun sma...jga diri

Setahu saya, tengok juga dengan keadaan perut kita, kalau mmg tebal lapisan lemak, memang lama sikit.

3y ago

Alamak.. Yeke.. Biasa baby tendang tu kuat ke biasa je..?