Sakit ari²

Hai mommies , saya selalu sakit dkt ari² dan kembung perut . Kadang² rasa mual nak muntah . Tapi sy cek -ve . Sy punya period delay 4hari . Adakah tanda² awal ? #seriusnanya #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

7 Balas

Kalau period x teratur, kena tunggu lewat 1-3 minggu baru cek upt.. Biasanya yg x teratur ni klu cek awl2 mmg akan dpt -ve. Mcm sy tahun lepas sy cek masa period lewat seminggu -ve, tnggu lg lewat 2 minggu still -ve. Yakin dah x preg masa tu biarpun smua simptom ada sbb tiap bulan pn rasa jg benda yg sama. Cuma bezanya waktu ni rasa period cramp on off sakit dari kebiasaan tp skjp2 je. Genap 3 minggu lewat cek lg baru naik double line. Syukur 3th ttc skg dah nak masuk 8bln. Repeat test nt bila awk dah lewat 2/3 minggu ye..

12mo ago

tahniah awk . tq 🥰

saya pun rasa mcmni. sakit kat ari² biasa skait mcmtu rasa masa nk period tapi tunggu² tak period dah 4 hari lewat cek positif. Alhamdulillah. Kembung perut tu entahla ye kembung ke apa tapi selalu kentut haha. lawakk. Semoga ada rezeki awakk

tunggu atleast 2 weeks after delay. jgn berharap terlalu tinggi. sometimes bila kita berharap terlalu tinggi, body akan ada chemical reaction yg menyebabkan badan kita mimic org yg pregnant. so better wait smpai 2 weeks delay.

period klau jenis x teratur tunggu 1 - 3 minggu.. tanda period & mengandung ni hampir sama..

dan lagi satu pernah x mommies sakit tapak kaki dan tumit?

12mo ago

sy xpasti

Period regular tak?

12mo ago

Sma2

period ok?