Direct feeding issue (susu drop atau "enougher")

Hai mommies. Saya nak tanya. Saya DF baby 4 months. Baby tak minum pakai botol lagi setakat ni. Sebelum ni lepas 2 jam kalau baby x feeding atau pump keluar susu, breast akan bengkak atau susu memancut keluar. Sekarang, lepas 2 jam, breast x bengkak mana. Rasa penuh tapi x sakit la. Pastu bila baby dah hisap susu, terus ringan. Adakah itu tanda susu drop atau dah jadi "enougher" per demand baby?. Baby saya memang jenis minum susu sikit sikit je. 10min 3-4oz je minum. Pastu lepas setengah jam, baby minum lagi 10min 3-4oz. Setakat ni baby x meragam mcm x puas susu. Jadi saya assume baby dah kenyang and cukup susu. #bantujawab #ingintahu

3 Balas

Normal je ni.. Jangan risau.

1mo ago

Baik... Risau jugak takut susu kita tiber sikit kan.. Sebab ade hari kita x selera mana nak makan. Makan merapu je kadang. 😂