Scan NICC : perlu atau tidak

Hai mommies, saya nak tanya, doctor KK suruh sy buat scan NICC, perlukah kita buat sbb sy tengok kosnya mahal sgt. Boleh share pendapat tak? Unur sy 39 dan anak first.#firstmom ##ingintahu #firstbaby

9 Balas

selalunya doktor akan suggest NT scan dulu, kalau result NT scan nampak mcm ada masalah, baru refer ke pakar & pakar yg akan suggest NICC. saya dulu pregnant anak 1st, USG ada masalah, jadi doktor refer ke pakar terus, tak ada suggest apape. then doktor pakar yg suggest untuk pemeriksaan lanjut