Bayi 6 bulan 10 hari tak nak makan

Hai mommies, saya 1st time mommy. Anak saya berusia 6 bulan 10 hari, penghujung 5 bulan, saya sudah mula kenalkan food pada anak, malangnya sampai hari ni, anak masih reject certain food. Biskut dia makan, buah-buahan pun dia makan, tapi bubur, puree memang dia sembur. Anak masih menyusu macam biasa 6 oz-5oz 5-7 bottle per day.

5 Balas

it's okay kalau dia taknak makan, jgn stress yaa. awak try lagi n lagi, bagi time dia lapar ,gap dgn susu. atau pun buat dessert ke dgn buah, maybe dia suka sbb sejuk kan.