dah start makan

hi mommies 😄 excited saya sebab baby dah nak masuk 6 bulan dah bulan depan. suggest apa first food yang sesuai untuk baby makan? banyak search google tapi terlalu banyak pilihan rambang jadinya 😆 boleh ke saya start dengan puree jenama heinz tu macam apple puree, pisang puree. atau start dengan buah buahan? kalau ibu saya dia suruh buat bubur kosong je dulu. tapi macam kesianlah makan bubur kosong je dah dapat makan ni rasa macam nak sumbat je macam macam 😆 #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

4 Balas

First day ke hari kedua bagi bubur kosong + evoo.. kalau baby dah ok baru bg makanan karbo+protein+fibre+lemak.. snack boleh bg puri buah. Campur dgn yogurt atau oat instant 🥰

Seeloknya bagi bubur kosong + evoo.. sbb nk bg dia kenalkan mknan.. jgn bg instant dlu dlm tu dh ada perasa nnti risau bby picker eater.. better starting dgn yg asli dlu..

Awak, the best info dan lebih mudah awak boleh dapat boleh follow FB happybabyfoodmalaysia. 👍

bubur kosong..